vavglad.blogg.se

Handarbetsnörd som blir glad bl.a. av att väva, knyppla, sticka och spinna ull.

Munkabälte

Publicerad 2016-11-28 14:08:51 i Allmänt,

Är nog ganska traditionell i min vävning ... (är nog ganska traditionell överhuvudtaget)... och en traditionell vävteknik för mig är munkabälte. Jag tycker väldigt mycket om den, speciellt den typiska åttauddiga stjärnan.
Det går ganska länge emellan de gånger jag sätter upp en munkabältesväv, och det har nog varit ungefär 10 år mellan hittills.

När jag gick i skolan på 1980-talet vävde jag en gardinkappa i bomull:

På 1990-talet någon gång var jag hos Ås vävgarner och köpte vävnota och material till en ny gardinkappa och en duk:

Blev väldigt nöjd med resultatet, och använder dem fortfarande.

På 2000-talet någon gång var jag tilllbaka hos Ås vävgarner, och den här gången blev det vävnota och material till kuddar i bomull och lin. Jag ändrade vävbredden lite och vävde två kuddar och tyg till en dyna till vår gungstol. Av någon anledning har det tyget blivit liggande... vet inte varför egentligen, tycker att det blev snyggt, men det är nog något med färgen... är osäker på om det kommer att passa in här hemma. Hm... kanske dags att ta tag i det ....

Och nu i höstas satte jag upp en munkabältesväv igen, den här gången blev det lin i varpen och entrådigt ullgarn som inslag.
Hittade på mönster och färgkombinationer allteftersom, och det var jättekul! Tror inte att det dröjer tio år tills nästa gång.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela