vavglad.blogg.se

Handarbetsnörd som blir glad bl.a. av att väva, knyppla, sticka och spinna ull.

Buss-stickning...

Publicerad 2017-07-29 22:45:00 i Allmänt,

Började sticka på min Koftan Juni strax innan vi gav oss iväg på en bussresa till England. Det visade sig vara ett smart drag... många timmars köande på Autobahn i Tyskland, och väntan i färjeköerna i Dover och Calais har bara försvunnit. Koftans hålmönster kräver koncentration så jag har glömt både tid och rum ... rekommenderas ...Koftan juni ...

Publicerad 2017-07-23 22:13:00 i Allmänt,

Tycker om att spinna ull. Har haft ett kardflor finull från Gotlands ullspinneri liggande ett tag. Har inte riktigt kunnat bestämma mig för vad jag ska göra av det. Men nu vet jag ... hittade mönster till koftan Juni av Clara Linnea på Ravelry. Har spunnit ett ganska tunt tvåtrådigt garn så det räcker till knappt halva koftan, och nu har jag börjat sticka... verkar lovande... blir väldigt vacker resår... Ser det som ett nytt långtidsprojekt ... får se när det blir klart ... har ingen betydelse ...

Gräfsnäs slottsruin

Publicerad 2017-07-16 21:05:46 i Allmänt,

Nu har vi hängt vår utställning i Gräfsnäs slottsruin. Och vävmagasinets redaktör Tina Ignell har invigt den inför ett 60-tal människor ... fantastiskt! 


Platsen är makalös ... vi ville skapa en trolsk sagokänsla med vår utställning, och kunde inte hittat en bättre miljö för det än den gamla slottsruinen med de gamla stenvalven. 

Vi är tjugo väverskor ur nätverket vävformgivning som deltar i utställningen, och alla har vi använt temat "i skogens djup" på olika sätt i våra ullvävnader ... där finns mattor, kuddar och vepor ... men också en sagoprinsessa, trollkungens väst, vävda stenar, fantasifulla svampar och fina klädesplagg sydda i handvävt tyg. 

Ett av mina bidrag till utställningen är en poncho jag vävt i 10 skafts dräll med handspunnen alpacka som inslag.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela