vavglad.blogg.se

Handarbetsnörd som blir glad bl.a. av att väva, knyppla, sticka och spinna ull.

Knappval ...

Publicerad 2017-08-28 19:33:32 i Allmänt,

Har stickat klart min Charlotte cardigan nu. Och då återstår det roliga, men svåra, att välja knappar. Har samlat på mej en del knappar genom åren, och den här gången tänkte jag att jag skulle använda uddaknappar ur samlingen. Ofta är det annars så att jag letar bland mina knappar, hittar inga jag tycker passar, eller också har jag för få av samma sort, och får åka och köpa nya. Men nu ska jag använda de jag har tänkte jag. 


Men sen är det ju det här med att bestämma sig ...

Vill jag ha en mer diskret kofta (så diskret den nu kan bli i den här färgen) ...

... eller ska jag gå "all in" och förstärka det färgglada ...

... vill jag kanske ha knappar i olika blå/lila/grå nyanser ....


... eller mer enhetliga knappar med bara en nyansskillnad ...


Just nu har jag ingen aning ... får nog fundera några dagar ...

Fint väder idag ...

Publicerad 2017-08-24 11:48:04 i Allmänt,

Solen skiner, det är en härlig klar augustiluft, vinden fläktar alldeles lagom; kort sagt en dag med toppenfint väder, som gjord för att vara utomhus.

Och jag som vill sitta i källaren och väva ... får man det?
Hör rösten från barndomen; "Ut och lek! Inne kan du vara när det regnar!" Och min egen förnuftiga, sakliga inre röst; "Du vet inte hur många såna här dagar till det blir i sommar ... snart är det höst ". Men sen dyker den upp... min nya lite mer obstinata inre röst; "Det struntar jag i! Jag vill väva nu!"

Och jag är ju faktist vuxen nu, får göra som jag vill ... kanske går ner i källaren en sväng ... behöver ju inte tala om det för någon ...

Har tagit en paus ...

Publicerad 2017-08-21 18:09:14 i Allmänt,

Fick frågan vad jag väver just nu .... och svaret är; ingenting alls ...

Har tagit en paus över sommaren. Inte alls planerat, men så blev det. Har gjort lite annat istället; spunnit lite ull, stickat en del, pysslat en del i trädgården ... Har inte tänkt så mycket på vävningen faktiskt, vilket är ovanligt, det brukar snurra runt idéer och vävtankar mest hela tiden.

Men de senaste dagarna har något hänt. Gör mig ärenden ner i källaren ... tar fram lite garn ... och sen lite till ... ser färgkombinationer och mönsteruppslag överallt ...

Kreativt kaos i vävrum och hjärna ... 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela